sunnuntai 28. helmikuuta 2016

TERVE!

La première consultation prénatale confirme la grossesse. À la fin de l'examen, votre médecin ou votre sage-femme vous remettra un document intitulé «Premier examen médical prénatal». C'est ce qu'on appelle la Déclaration de grossesse.

Pituus ja paino, verenpaine, veriryhmä... hyvin on kasvanut! Seitsemäntoista vuotta sitten mittailut kirjattiin tarkkaan, niin nytkin. Rokotuksista on saatu oma todistuksensa terveydenhoitajalta, lääkäri täyttää englanninkielistä kaksisivuista lomaketta sen ja keskustelun pohjalta.

MaNon Nom-de-Famille... taidankin tuntea isäsi... opiskeluaikana liikuttiin samoissa tilaisuuksissa... 

Tyttö kiemurtelee, olen taustatukena lääkärikäynnillä ja minulla on hauskaa: Suomi on niin pieni maa, että väkisinkin on tuttuja ja tutuntuttuja vähän joka puolella.










Rasti ruutuun, onko ollut tuhkarokkoa, sikotautia, vihurirokkoa, tuberkuloosia, vesirokkoa... On rokotettu, hampaat tarkistettu, ei ole allergioita eikä muita sijoitusta hankaloittavia rajoitteita: Terve tyttö!

Vielä kassan kautta, leimat kaikkiin kolmeen paperiin, skannaus ja lähetys AFS:n toimistoon – yksi rasti hoidettu.

Sempé-Goscinny – Le petit Nicolas
Le soir, le docteur est venu mettre sa tête sur ma poitrine, je lui ai tiré la langue, il m´a donné une petite tape sur la joue et il m´a dit que j´etais guéri et que je pouvais me lever.
Mais on n´a vraiment pas de chance avec les maladies, à la maison, aujourd´hui. Le docteur a trouvé que maman avait mauvaise mine et il lui a dit de se coucher et de se mettre à la diéte.
***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti