tiistai 1. marraskuuta 2016

ONNELLISESTI: HEYRIEUX !



Voiko nimi olla enne ? Jos ensimmäinen sijoitus oli lyhyesti Brivessa, onko toinen onnellisesti Heyrieux´ssa ? Opetellessani (ääntämään) uuden paikan nimeä mieleen tulee koko ajan heureux - onnellinen. Brive-la-Gaillard oli lyhyesti Brive ja sehän toi mieleen... brivement... lyhyesti.

Pankki, posti, pikkukomea kaupungintalo, supermarket, kukkakauppa, apteekki. Muutama ravintola ja bar/tabac - ja tietenkin kirkko, 1800-luvun Notre-Dame-de-la-Salette. Kaksi-kolmekerroksisia kivitaloja, mutta ei yhtään varsinaista kerrostaloa. Pääkadut on nimettyAvenueiksi ja MaNon asuu komeasti Rue Albert 1erilla, mutta aika pienimuotoiseksi voisi uutta asuinympäristöä kutsua.


Kylä Massif Centralin ja Alppien välisellä alueella, 295 metrin korkeudessa, Auvergne-Rhône-Alpes -hallintoalueella Isèren departementissa. Ei edes seitsemäätuhatta asukasta, mutta roomalaisten aikaansaannoksia tämäkin: Latinankielinen nimi Arrius viittaa henkilöön, joka aikoinaan rakennutti alueelle huvilansa ; hän oli Plinius Nuoremman kaveri ja neuvonantaja.

Lyoniin on vain 25 km. Eli jos shoppailuhysteria iskee, lukemattomat kaupat eivät ole kaukana. Siellä todellakin on eri tavalla valinnanvaraa kuin vaikka Brivessä. Melkein pelottavasti... Arkisin sinne tosin tuskin ehtii, kiitos Ranskan pitkien koulupäivien, Viikonloppuna ehtii varmasti, vaikka bussimatka näyttäisi kestävän lähes tunnin. Mutta toisaalta on hyvä, jos sieltä saa hankittua uuden takin ja muuta lämmintä - Alppien tuntumassa kun talvensa tulee viettämään!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti