sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

#TVOF!

Les prestations de The Voice, la plus belle voix! 

Yhtenä pakollisena viihdykkeenä matkoilla on paikallinen TV: Ajankohtaisohjelmia, tietysti, mutta lisäksi sitä keveämpää sarjaa, mitä milloinkin. Tällä kertaa Aix´ssa tuli katseltua myös Ranskan Voicea:

Équipe de FLORENT PAGNY !  - Équipe de MIKA ! - Équipe de GAROU ! - Équipe de ZAZIE ! 

Jotenkin tuttua... Sama konsepti, eri maa, paljon samaa silti erilaista... Joka maassa on se yksi nainen, se nuori kukko, se vanhaherra...
ja se letkeä nokittelu hyvässä hengessä...
Taitavia laulajia, tietenkin. Ja niitä ehkä ei niin taitavia, mutta jotka ovat muuten vain niin vetoavia, että saavat äänestäjät puolelleen.


Kaksintaistelu! 

Taas otettiin mittaa, kuka on kuka ja kenet valitaan jatkoon.





Tuomarit!

Tunnustan heti, että Ranskan musiikkiskene EI ole minulle tuttu. Wikipedian avulla selvitin, kuka kukin on, vasemmalta oikealle:

Florent Pagny on ranskalainen laulaja ja näyttelijä (1961). On myynyt yli 15 miljoonaa levyä, rockia ja poppia. Ranskan Voicen tuomarina alusta lähtien eli vuodesta 2012. Seurusteli 1988-1991 Vanessa Paradis´n kanssa  - olivat silloin 26 ja 15 ja suhde varsin repivä...

Mika eli Michael Holbrook Penniman, Junior (1983), Beirutissa syntynyt brittiläis-libanonilainen laulaja-lauluntekijä. Poppari, joka asuu nykyään Lontoossa, aiemmin Pariisissa. Ensimmäinen albumi Life in Cartoon Motion myi timattia Ranskassa (eli yli 1 400 000 levyä) ja kaikkiaan on tähän mennessä myynyt lähes 20 miljoonaa, viimeisin meriitti tammikuulta 2016 Ranskassa: platinaa. Voicessa kaudesta 3 alkaen.

Zazie eli Isabelle Marie Anne de Truchis de Varennes (1964) on mannekiini, sittemmin laulaja-lauluntekijä. Ensimmäinen albumi 1992, kaikkiaan yhdeksän studioalbumia, kolme livelevyä, yksi kokoelma. Tunnettu leikittelevästä kielenkäytöstään. Voicessa kaudesta 4.

Garou eli kanadalainen Pierre Garand (1972), laulaja, joka tuli kuuluisaksi näyteltyään Quasimodoa 1998 ensi-iltaan tulleessa musikaalissa Notre-Dame de Paris. Sen jälkeen luonut uraa popparina, ensilevytys Seul vuodelta 2000. Voicen tuomarina 2012-2014 ja jälleen nyt 2016. Se mukava.

Ne punaiset tuolit...

Nyt kaksintaisteluvaiheessa tuolit eivät enää kääntyilleet; tuomaririntama kisasi valtaistuimillaan rinta rinnan.










Zazien vuoro kommentoida...

Zazie maisteli sanojaan ja tuomariston ainoana naisena antoi mielikuvan hillityn harkitusta pehmeydestä, jonka takana oli kuitenkin tiukka professionnelle.

... ja Mika´n

MIKA L´AVENTURIER! huusi ruutu. Suomalaisesta MIKA tuntuu hassulta, mutta itse tuomari sopivan särmikkäältä: Tyypillä oli trendikäs, tosi hauska vaatetus, yritin ottaa kuvia, mutta valitettavasti ei oikein onnistunut. Huomaa kuitenkin ympäri pikkutakkia viritetyt "hihamerkit"...



Ranskan Voice on edellen käynnissä, netistä voi seurailla missä mennään:
http://www.tf1.fr/tf1/the-voice/
mutta Suomi sai perjantaina uuden loistavan Voice of Finlandin: 

Onnea Suvi, todellakin ansaitsit voittosi!


http://www.nelonen.fi/ohjelmat/the-voice-of-finland/2109832-tvof-voittaja-suvi-akermanin-ensimmainen-musavideo-on-tassa---katso

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti