torstai 17. maaliskuuta 2016

16+0

Evolution du foetus, examens a passer, démarches à entreprendre... Magicmaman vous livre toutes les informations à savoir pendant ces quelques semaines du 4 eme mois de grossesse.

Merkit tulevasta alkavat tehdä lähdöstä todellisemman: Tänään on laskurin mukaan "rv" 16+0 !

Laskuja

Tiistaina erääntyi lasku, 30% kustannuksista. Ensimmäinen erä, 10% maksettiin vaihto-oppilasohjelmaan hyväksymisen jälkeen eli nyt on yhteensä 40% suoritettu. Seuraava maksupäivä on huhtikuun puolivälissä, jälleen 30% ja viimeinen erä eli loput 30% kesäkuun puolivälissä.

Ovathan nämä isoja rahoja, Eurooppaankin - Aasiaan tai Amerikkaan vielä isompia. Toisaalta kun MaNon oli pieni, kitkuttelin kuukausittain säästöön aina pienen summan ja niillä sai kerättyä sen potin, jota nyt hyödynnetään. Olemme tästä keskustelleet moneen kertaan sekä tytön että isänsä kanssa ja yhdessä on todettu, että tämä on juuri sellainen investointi tulevaisuuteen, joka halutaan tehdä. Kyllähän vaihtaritkin tästä välillä blogeissaan kertovat, mutta varsinkin vanhemmille tämä on aina ihan konkreettinen juttu, kun ne laskut pitää laittaa maksuun...

Verkostoja

MaNon on jo useammassa vaihtariryhmässä WhatsAppissa tai jossain ja eilen kertoi, että oli löytänyt toisen AFS:n kautta Ranskaan lähtijän, hienoa! Vaikka on Suomessa ihan eri paikkakunnalla, saattaa olla, että Ranskassa päätyvät hyvinkin lähelle. Tai sitten ei, mutta ainakin nyt saavat toisistaan hyvin vertaistukea, tässä odotusvaiheessa. Nykyään se on tosi helppoa, mobiiliaikakaudella.

Olisiko jossain myös meille vanhemille jotain ryhmiä? Täytyykin kysellä AFS:n toimistolta tai viimeistään infotilaisuudessa:

Infoa

Sähköpostitse tuli kutsu lähtijöille pakolliseen, vanhemmille vapaaehtoiseen infotilaisuuteen huhtikuussa. Heti varaus kalenteriin, päivä ja paikka sopivat mainiosti, haluan ehdottomasti osallistua!

Lähtöorientaatio on puolestaan 21.-22. päivä, viikonloppuleiri Sammatissa, vaihtareille, vanhemmat saavat jäädä kotiin... Sekin on hyvä, että pääsevät etukäteen tutustumaan toisiinsa ja saavat konkreettisen "lähtöpaketin"...



Ai niin, alkuviikosta tuli tytölle vielä AFS:n toimistolta kuittaus: 

Englanninkieliset hakemuslomakkeesi on tarkastettu
Hyvä MaNon Nom-de-Famille
Olemme tarkastaneet hakemuksesi ja siinä on kaikki tarvittavat tiedot. 

Huh-huu, nytkö ne (vasta) sitten lähti! Pääasia kuitenkin, että kaikki on ok, mitään ei puutu eikä mitään tarvitse korjata tai täydentää...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti