perjantai 30. syyskuuta 2016

PAKETOINTIA

MaNonilta tuli meili:
Lähetätkö kotiin jätetyn Monkin maiharin, salmiakkia ja Fazerin lontoonraesuklaata...

Takki ei paljoa paina, mutta vie jonkin verran tilaa. Karkit saa litteämpään pakettiin. Painoa tulee pari kiloa. Olen lähetellyt viimeiset 40 vuotta Austaraliaan, "pikkupakettina" tai kirjeenä kaikenlaista, joskus priorityna, joskus economyna - hinta ei ole ollut paha. Ranska on lähellä, ajattelin, voin siis pakkailla mukaan vähän muutakin kuin pakolliset...

Posti mainostaa kovin, kuinka kätevää on lähettää ja noutaa pakettiautomaatilla - Suomessa. Lähetys EU-maihin onkin sitten ihan toinen juttu:

Pikapaketti (EMS) Vyöhyke 2 alle 2 kg 62,00 €
Eurooppa Priority Maksikirje paksuus yli 2cm, paino max 2,0 kg 38,00 €

No, Ranskaan lähetettävä maksikirje voi olla myös putkilo:

Pituus max 90 cm, pituus + 2 x halkaisija max 104 cm

Eli jos pakkaisin 60cm putkeen, se voi olla halkaisijaltaan 22cm eli varsin muhkea - sellaiseen mahtuu maihari mainiosti...

Ja jos painon saisi puristettua puoleentoista kiloon, hintakin olisi hiukan kohtuullisempi:

Eurooppa Priority Maksikirje max 1,5 kg 27,80 €

Tuntuu ihan älyttömältä tämä laskelmointi, mutta toisaalta jos on vaikka paristakymmenestä grammasta kiinni kympin hintaero... Mieluummin sitä pakkaa "koko rahan edestä" tai vaihtoehtoisesti keventää pakettia.

Isäntäväelle myös jotain? Poikkesin viime viikonloppuna katsomassa erittäin kiinnostavan Eero Aarnio -näyttelyn Design-museossa ja siellä huomiota kiinnitti taustaseinällä tulijan tervetulleeksi toivottavat legendaariset Fiskarsin oranssisilmät: Sellaiset? Vai pitävätkö ihan pöhkönä? Vaikka ovat legendaarista Finnish Designia parhaimmillaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti