torstai 1. syyskuuta 2016

JOUR J

C'est le grand jour... et le moment de mettre en pratique tout ce que vous avez appris lors de votre préparation à l'accouchement ! Découvrez ce qui va se passer à la maternité et comment accueillir bébé dans les meilleures conditions.
 

40+0
Enää ei lasketa päiviä - nyt lasketaan tunteja!


Huomenna lentoasemalla oltava klo 7.30. Tänään pakattava kaikki loppuun.Viikonloppuna piti testipakata, vaan suurin osa ajasta meni MaNonin läksiäisten valmisteluihin. Matkalaukut hain kyllä sunnuntaina valmiuteen ja aloin kasata niiden tuntumaan kaikkia listojen mukaisia tavaroita. Vaan osa vaatteista jäi vielä pyykättäväksi ja iso osa muustakin tavaramäärästä tuntui vain ajelehtivan ympäriinsä.

Ranskan AFS:ltä tuli kirje, jossa ohjeistettiin, että matkalaukun maksimipaino on 20 kg (lentoyhtiön 23 kg sijaan) ja että kolme ensimmäistä päivää vaihtarit viettävät Pariisissa - ilman matkalaukkujaan - käsimatkatavaroihin pitää siis pakata tarvittavat vaihtovaatteet, hygieniatuotteet jne. Ihan loogista, että jos kolmisensataa teiniä majoitetaan yhdessä keskuksessa, ehkä ei haluta, että kaikki ensi töikseen availevat kapsäkkinsä... Kolme päivää pärjää loistavasti kevyemmälläkin kantamuksella.

Perheeseen ei myöskään voi olla yhteydessä Pariisin jakson aikana. No, kyllä sen kestää, tuntui vain ensin aika jännältä, mutta loppujen lopuksi loogiselta - jälleen jos 300 teiniä yli 50 eri maasta haluaa alkaa soitella kotiinsa, kun tarkoitus olisi ehtiä tutustua, orientoitua, nähdä kaupunkia...

Majapaikkana on Résidence Internationale de Paris 20. arrondissementissä. Näyttää ihan ok paikalta. Olen muinoin yöpynyt erilaisissa Auberge de Jeunesseissa ja Résidenceissa eri puolilla Ranskaa, vähän sama fiilis tuli tästä talosta. 

Accouchement on siis käynnistymässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti